• Home
  • Overige diensten

Overige diensten

Second opinion

U heeft voor uw ziekmeldingen een contract afgesloten met een Arbodienst. Maar u heeft het gevoel dat het allemaal wel wat scherper mag en beter kan. Verzuim is kostbaar. Door ziekteverzuim gaat uw medewerker u ineens geld kosten in plaats van opleveren. Uw medewerker is ook uw kapitaal, u heeft hierin geïnvesteerd. Slecht omgaan met uw personeel is dus een vorm van kapitaalvernietiging. Dat wilt u zo snel mogelijk Anders zien. Met Second Opinion bieden wij u de mogelijkheid om de kwaliteit van onze dienstverlening op een laagdrempelige manier te testen. Wij bieden diverse mogelijkheden aan om onze dienstverlening te testen gedurende een proefperiode. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Schadelast beperken

Het beperken van uw schadelast is iets wat continu onze aandacht heeft. Zo zullen we altijd onderzoeken of uw medewerker in aanmerking komt voor een IVA (Inkomensvoorziening Volledig en duurzaam Arbeidsongeschikten). Want waarom zouden we wachten tot het tweede verzuimjaar, als al vrij vroeg blijkt dat de medewerker niet meer in aanmerking komt voor reguliere arbeid? Ook kunnen we adviseren om de medewerker ander werk te laten verrichten. Immers soms kan een andere functie leiden tot volledige arbeid, ondanks de lichamelijke beperkingen. Wij denken creatief met u mee in mogelijkheden om uw kosten zo laag mogelijk te houden.

Verzorgen van de voor het UWV benodigde rapportages

Wij verzorgen alle rapportages en interventies die nodig zijn bij langdurig verzuim. Denkt u aan bijstellingen van de probleemanalyse, het opstellen van een plan van aanpak, eerstejaarsevaluaties enz. U kunt al deze activiteiten bij ons neerleggen. Wij nemen u alle zorg uit handen en verzorgen een sluitend re-integratiedossier.

Arbeidsrecht

Wij hebben diverse arbeidsrechtadvocaten die u kunnen assisteren. Vraag hier een adviesgesprek aan.

Outplacement

Indien uw medewerker niet meer binnen uw organisatie kan werken, gaan wij samen met betrokkene opzoek naar een nieuwe werkomgeving. Wij houden rekening met de klachten van de medewerker. Wij helpen bij het solliciteren en geven desgewenst een beroepskeuze advies. Deze dienstverlening is vaak een onderdeel van de re-integratie. U kunt er als werkgever zeker van zijn dat wij er alles aan doen om de outplacement te laten slagen. Wilt u re-integratie en of outplacement aanvragen, neem dan hier de proef op de som en vraag een besparingsgesprek of een offerte aan.

Bedrijfsadvies

Begrijpen uw medewerkers u nog? Spelen kleine conflicten een rol binnen uw team? Hoe motiveert u uw collega's? In al deze zaken geven wij u deskundig advies. Dit kan zijn door persoonlijk advies van onze adviseur maar kan ook door middel van groepstrainingen worden gegeven. Bij onze bedrijfsadviezen kijken wij altijd naar de mensen die het moeten doen. Zij maken immers het bedrijf en u geeft daar als ondernemer de juiste sturing aan.

Ook geven wij u graag advies met betrekking tot handboeken, verzuimprotocol, RI&E en bedrijfsreglementen. Om u snel op de hoogte te brengen van mogelijke risico's en knelpunten, kunnen wij een quickscan uitvoeren. De kosten van de quickscan brengen wij u later in mindering brengen op onze vervolgwerkzaamheden. Vraag een offerte aan.

Counseling

Zowel bedrijven als particulieren kunnen gebruik maken van counseling. Door middel van het stellen van de juiste vragen biedt counseling de oplossing voor diverse problemen. Tijdens de gesprekken worden veel inzichten verkregen. Als u eenmaal thuis bent zult u ervaren dat het eigenlijke proces pas begint. Daarom bieden wij ook ondersteuning via e-mail. Op deze manier wordt u ook tussen de afspraken door ondersteund.

U bent zelf verantwoordelijk voor het slagen van de sessies. Immers u bent het zelf die tot resultaten moet komen. De counselor helpt u hierbij. Hij levert u de tools om tot een probleemoplossing te komen. Voorbeelden van problemen die we met counseling kunnen aanpakken zijn:

  • Ik zit niet lekker in mijn vel. Ik weet niet meer wat ik nu eigenlijk wil;
  • Ik verkeer regelmatig in conflictsituaties met mijn collega's;
  • Ik durf geen nee te zeggen;
  • Ik heb relatieproblemen die hun neerslag vinden in mijn dagelijks functioneren;
  • Heb ik wel vrienden?;
  • Ik heb problemen op het werk.

Counseling op het werk wordt meestal ingezet bij conflictbemiddeling. Wij werken aan burn-out klachten, gedragsverandering en zelfmanagement. Trainingen worden verzorgd door bij ons aangesloten experts. Vraag hier een offerte aan.

Fysiotherapie

Voor uw medewerkers met klachten aan het bewegingsapparaat kunnen wij (preventieve) zorg bieden in de vorm van Fysiotherapie. Wij werken hiervoor samen met diverse fysiotherapiepraktijken in het hele land. Door de inzet van fysiotherapie is het mogelijk om uw medewerk(st)er snel en verantwoord te helpen bij zijn of haar klachten. Ook kan een juiste diagnose worden gesteld, waarna een behandelplan wordt opgesteld. In samenwerking met onze partners is uw medewerker in veel gevallen weer snel op de been. Zo vermijdt u langdurig verzuim.