Periodiek Medisch Onderzoek (PMO)

Samen met onze eigen arbeidsdeskundigen, onze bedrijfsartsengroep en onze PMO-deskundigen, kunnen wij u helpen met het inzetten van een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO). Voor uw medewerkers kunt u een Health Check inzetten om hun gezondheid, vitaliteit, leefstijl en fitheid te analyseren. Door een juiste interpretatie van de meetresultaten wordt snel duidelijk hoe, op zowel individueel als groepsniveau, de gezondheid en vitaliteit kan worden geoptimaliseerd. Met een werkplekonderzoek kunt u klachten voorkomen of terugdringen.

Direct contact

Ik wil:

Hoe werkt een PMO?

Een PMO bestaat o.a. uit een online vragenlijstonderzoek. Iedere medewerker krijgt toegang tot een persoonlijke webpagina binnen het online systeem van onze PMO-deskundige. Het PMO is erop gericht om medewerkers bewust te maken van hun gezondheid en vitaliteit. Het vragenlijstonderzoek heeft als doel om inzicht te verkrijgen in de persoonlijke gezondheid, vitaliteit, leefstijl, fitheid, werkbeleving en werkomstandigheden van de medewerkers. Daarnaast wordt ook het werkvermogen in kaart gebracht. Tegelijkertijd geeft de software gerichte persoonlijke feedback op de resultaten. Zodoende heeft iedere medewerker zelf mogelijkheden om de eigen gezondheid te monitoren. De website biedt hier verschillende mogelijkheden voor (o.a. een optionele voeding- en beweegmonitor).

Door wie wordt een PMO uitgevoerd?

De PMO’s worden altijd uitgevoerd door HBO-opgeleide en BIG-geregistreerde medewerkers. Dit zijn verpleegkundigen of paramedici die een aanvullende opleiding hebben genoten op het gebied van testen en coaching. De bedrijfsarts fungeert als achterwacht bij specifiek medische werkgerelateerde problematiek. Het fysiek onderzoek kan bij u op locatie worden uitgevoerd. Het onderzoek duurt 30 minuten per persoon. De medewerker krijgt altijd een vertrouwelijke schriftelijke terugkoppeling. U kunt als werkgever kiezen voor een uitgebreid managementrapport. Het managementrapport kan samen met u en één van onze arbeidsdeskundigen worden bekeken. Zo kunt u preventieve acties inzetten voor uw medewerkers die dit nodig hebben.

 

werkplekadvies

‘Met een PMO kunt u klachten voorkomen of terugdringen.’

Zo werkt u aan duurzame inzet van al uw medewerkers!

Een goede PMO is altijd gebaseerd op uw risicoinventarisatie (RI&E). Onze PMO’s zijn dus niet standaard. Wilt u een goed Periodiek Medisch Onderzoek inzetten? Vraag dan een offerte aan.

Offerte of meer informatie?

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor een werkplekonderzoek, of wilt u meer informatie ontvangen? Bel dan met: 085-210 4775 of vul het contactformulier in.

besparingsgesprek
druk op de knop

MAAK GEBRUIK VAN ONZE

gratis overstapservice