Onze laatste blogberichten

Hulp bij het verhalen van loonschade

Hulp bij het verhalen van loonschade

Verzuimt uw medewerker door toedoen van een ander, lijdt u loonschade. U heeft namelijk de wettelijke verplichting om het loon gedurende een bepaalde periode door te betalen. Samen met Loonschade.com kunnen wij u helpen deze loonschade te verhalen.

Lees meer
Wijzigingen in Compucase mbt ziekmelden

Wijzigingen in Compucase mbt ziekmelden

Onlangs is er een nieuwe versie van het verzuimportaal Compucase uitgekomen. In deze versie gaat het melden van een verzuim er iets anders aan toe dan u mogelijk gewend bent. We zetten het even voor u uiteen.

Lees meer
Ziek uit dienst: hoe goed kent u de regels?

Ziek uit dienst: hoe goed kent u de regels?

Ziekteverzuim van werknemers is op zich al vervelend genoeg. Maar wat gebeurt er wanneer het dienstverband van uw werknemer eindigt tijdens ziekte? Weet u wat er dan van u verwacht wordt als werkgever? Hoe zit het met het re-integratieverslag?

Lees meer
Corona checklist ziek melden en wat te doen als…

Corona checklist ziek melden en wat te doen als…

Een huisgenoot van uw medewerker heeft klachten en laat zich testen. Kan uw medewerker dan wel naar het werk komen? Uw werknemer is verplicht in quarantaine, maar is niet ziek. Registreert u hem/haar als ziek? Download onze informatiesheets voor antwoorden op uw vragen…

Lees meer
Snel een coronatest regelen via Anders Verzuimmanagement

Snel een coronatest regelen via Anders Verzuimmanagement

Het aantal coronapatiënten neemt toe en daarmee ook de maatschappelijke onrust. Veel mensen willen zich laten testen, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Vervelend, ook voor werkgevers! Gelukkig kunt u uw medewerkers nu ook via Anders Verzuimmanagement laten testen op corona.

Lees meer
Werkgever App beschikbaar

Werkgever App beschikbaar

Wist u dat er voor CompuCase nu ook een handige Werkgever App beschikbaar is? De mobiele CompuCase app is ontwikkeld voor werkgevers van arbodiensten die gebruik maken van CompuCase.

Lees meer
(On)aangenaam wakker worden na een slapend dienstverband

(On)aangenaam wakker worden na een slapend dienstverband

Door de wettelijke transitievergoeding bij ziekte ontstond het zogenaamde “slapend dienstverband”. Hierbij wordt een langdurig arbeidsongeschikte werknemer door de werkgever bewust in dienst gehouden zodat de wettelijke transitievergoeding niet betaald hoeft te worden.

Lees meer

De belangrijkste begrippen rondom ziekteverzuim op een rij

WGA, WIA, IVA… Het lijkt er op alsof de overheid een zwak heeft voor combinaties van 3 letters. Maar zeker wanneer u te maken heeft met een langdurig zieke werknemer, is het wel heel handig om deze begrippen te kennen en te weten wat uw rechten en plichten zijn als werkgever.

Lees meer

Sneller en kostenefficiënter werken dankzij verlengde arm

Bedrijfsartsen worden steeds schaarser en zijn duur. Omdat wij altijd bezig zijn met het zo efficiënt mogelijk inrichten van bedrijfsprocessen, hebben we een verlengde-armconstructie gemaakt. Een aantal medisch-getinte taken kunnen nu ook door een (goedkopere) arbeidsdeskundige en verpleegkundige worden uitgevoerd.

Lees meer

Wijzigingen in Arbowet per 1 juli 2018 effectief

In juli 2017 zijn er wijzigingen aangekondigd in de Arbowet. Als werkgever heeft u 1 jaar de tijd gehad om uw organisatie aan te passen aan deze wijzigingen. Vanaf volgende week moet u er als werkgever écht aan geloven. Op 1 juli 2018 worden de geplande wijzigingen in de Arbowet namelijk effectief. Wat betekent dat voor u? Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje.

Lees meer

Hoe goed kent u de WIA-regels?

De WIA is duur, complex en heeft grote consequenties voor u als werkgever, maar liefst 12 jaar lang! De aanpak, kosten, premies, verzekering… Veel, zo niet alle verantwoordelijkheden liggen bij u. Hoe goed kent u de regels?

Lees meer

Nieuwe Arbowet en Privacy

Wijziging Arbowet per 1 juli 2017. Als werkgever moet u meer maar mag u minder! Vanaf 1 juli 2017 staan u stevige wijzigingen te wachten op het vlak van preventie, inzet van de bedrijfsarts en het opstellen van een basiscontract met uw arbodienst.

Lees meer