Beperken kosten WGA-ERD

Wanneer een medewerker na twee jaar ziekte gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt beoordeeld, heeft deze recht op een WGA-uitkering. WGA staat voor: Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Bent u eigenrisicodrager (WGA-ERD)? Dan bent u als werkgever tot tien jaar lang verantwoordelijk voor de kosten van de WGA-uitkering. U heeft er dan ook alle belang bij om de arbeidsongeschiktheidsschade te beperken. De invloed die u daarop kunt uitoefenen, is waarschijnlijk groter dan u denkt. Wilt u de kosten WGA-ERD beperken? Ook daarmee helpen onze adviseurs u graag!

Direct contact

Ik wil:

Financiering van WGA-risico

De gemiddelde WGA-kosten bedragen maar liefst € 130.000,- per persoon. Gelukkig zijn er diverse manieren om het WGA-risico te financieren:

  • via de publieke UWV-premie
    in eigen beheer
  • via een private verzekering

Graag denken wij met u mee welke financieringsmethode op uw situatie van toepassing is.

duimen omhoog

‘Met preventie krijgt u grip op langdurig verzuim, beperkt u de WGA-instroom en daarmee ook uw kosten.’

Preventie is belangrijk

Niet alleen krijgt u met preventie grip op langdurig verzuim, u beperkt ook de WGA-instroom. De WGA-kosten zijn dan niet in alle gevallen aan u toerekenbaar. U kunt de WGA-uitstroom, en daarmee uw kosten, behoorlijk beïnvloeden. Actuele kennis van wet- en regelgeving zijn daarbij cruciaal. Anders Verzuimmanagement helpt u graag met het beperken van WGA-kosten.

Meer weten over het beperken van WGA kosten?

Onze adviseurs helpen u graag. Neem contact met ons op.

besparingsgesprek
druk op de knop

MAAK GEBRUIK VAN ONZE

gratis overstapservice