Re-integratie 1ste en 2de spoor

Statistisch gezien heeft elke onderneming 1 x in de 5 jaar te maken met een langdurig zieke werknemer. Of dit nu komt door een ongeluk, ziekte of lichamelijke klachten, maakt niet uit. Een langdurig zieke werknemer kost u als werkgever in ieder geval geld, omdat u 2 jaar minimaal 70% van het loon moet doorbetalen én kostbare re-integratieverplichtingen hebt. Als werkgever bent u verplicht om samen met uw werknemer te zorgen dat hij of zij zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Hierbij bent u met handen en voeten gebonden aan wet- en regelgeving. Wilt u het re-integratietraject zorgvuldig en goed doorlopen? Laat u dan adviseren door een partij met kennis van zaken. Anders Verzuimmanagement helpt!

Direct contact

Ik wil:

Re-integratie eerste spoor

Re-integratie eerste spoor begint op de dag dat uw medewerker zich ziek meldt. Het is de eerste stap in het re-integratieproces. Vanaf het moment van ziekmelden hebben zowel u als uw werknemer de verplichting om zich actief en doelgericht om te spannen voor de terugkeer van de werknemer (re-integratie). Het eerste doel is het laten terugkeren van de werknemer in de huidige functie bij de huidige werkgever (eerste spoor). Het kan zijn dat terugkeer in de huidige functie niet haalbaar is. In dat geval dient u te onderzoeken of het mogelijk is dat de medewerker in een andere functie bij uw bedrijf aan het werk gaat. Re-integratie eerste spoor duurt maximaal één jaar.

Re-integratie tweede spoor

Wanneer re-integratie eerste spoor niet lukt, is het tijd voor re-integratie tweede spoor. Hierbij wordt er gezocht naar een andere baan, buiten het bedrijf van de huidige werkgever. Hoe lukt dat? Met persoonlijke ondersteuning en met respect voor de medewerker maar ook rekening houdend met de wensen en het budget van de werkgever. De adviseurs van Anders Verzuimmanagement hebben al vele kandidaten aan een andere baan geholpen. Adviseurs die u echt helpen! Wij gaan samen met de cliënt aan de slag en laten hem/haar weer snel geloven in succes. Dus praktisch, pragmatisch en met een menselijke maat. Daar wordt iedereen beter van.

Belangrijke rol voor de arbeidsdeskundige

Wij kruipen in de huid van de klant en vliegen elk geval op een arbeidsdeskundige manier aan. Doordat onze arbeidsdeskundigen zich bezig houden met de inhoud van de werkzaamheden in verschillende functies, kunnen zij vaak een goede inschatting maken van de passende mogelijkheden binnen de eigen en andere functies in het bedrijf. Daarbij scheelt het dat wij onze klanten goed kennen. Wij weten hoe het bedrijf werkt, welke werkzaamheden worden verricht, op welke manier en hoe de processen zijn ingericht. Daardoor kunnen wij zeer goed alternatieve werkzaamheden bedenken. De manier waarop wij werken en verzuim effectief begeleiden wordt door onze klanten dan ook zeer hoog gewaardeerd.

Mensen uit de paktijk

‘Als je gelooft in mogelijkheden, liggen er kansen.’

Snel van start

Wij starten zo vroeg mogelijk met re-integratie. Het is immers in ieders belang dat er zo spoedig mogelijk weer arbeid wordt verricht. Mocht het toch onverhoopt voorkomen dat een medewerker langer dan een jaar ziek is, dan verzorgen wij de wettelijke verplichte re-integratie. Wij kunnen afspraken maken op basis van no cure less pay. Zo bent u er van verzekerd dat wij er alles aan zullen doen om uw medewerker binnen uw bedrijf of buiten uw bedrijf aan het werk te krijgen. Indien er binnen uw bedrijf geen mogelijkheden zijn verrichten wij een arbeidsdeskundig advies en outplacement. Als je gelooft in mogelijkheden liggen er kansen!

Oplossen van vastgelopen re-integratievraagstukken

Niet elk re-integratietraject verloopt even soepel. Soms kan het gebeuren dat het traject vast dreigt komen te zitten. Ook dan kunt een beroep doen op de adviseurs van Anders Verzuimmanagement. Wij helpen u met het “oplossen” van vastgelopen re-integratietrajecten.

Succesvol oplossen van vastgelopen re-integratievraagstukken

Maarten van der Knaap, directeur/eigenaar van Anders Verzuimmanagement, legt uit:

Als oud mede-eigenaar van een landelijk detacheringsbureau was ik dagelijks bezig met het oplossen van personele vraagstukken. Al in de jaren ’90 stoorde het mij enorm hoe instanties niet met elkaar samenwerkten, maar juist door hun ambtelijk gedrag de onmogelijkheden vergrootten. Daarom helpt Anders Verzuimmanagement met het “oplossen” van vastgelopen re-integratietrajecten en met succes.

Meer weten over re-integratie?

Neem contact met ons op en bel 085-210 4775 of vraag direct een offerte aan.

besparingsgesprek
druk op de knop

MAAK GEBRUIK VAN ONZE

gratis overstapservice