Inloggen verzuimportaal voor nieuwe gebruikers

Nieuwe gebruiker in CompuCase? Lees dan hier hoe u als nieuwe gebruiker inlogt.

1. U heeft van Compucase een emailbericht ontvangen

2. U stelt uw persoonlijke wachtwoord in

Klik op de button ‘wachtwoord instellen’ en stel uw persoonlijke wachtwoord in.

3. U logt nu in met uw gebruikersnaam en persoonlijke wachtwoord.

Uw gebruikersnaam heeft u in een apart e-mailbericht ontvangen.

4. U ontvangt op uw mobiele telefoon een SMS met daarin een code.

Let op: deze code is 2 minuten geldig.

Nadat u de code heeft ingevoerd, bent u ingelogd in het verzuimportaal. 

5. Instellen 2FA Tweestapsverificatie via Compucase app of Authenticator app

In het gecertificeerde verzuimportaal van Compucase wordt vertrouwelijke informatie opgeslagen. Daarom is het verzuimportaal beveiligd met een extra verificatie, de zogenaamde 2FA tweestapsverificatie. Om de verplichte extra beveiliging, de tweestapsverificatie (2FA) in te stellen, dient u een keuze te maken uit de Compucase app of de Authenticator app. Deze downloadt u op uw mobiele telefoon. Wij adviseren u om eerst de app te downloaden alvorens de koppeling met Compucase te maken.

Rechts bovenin ziet u een button met: mijn account met vervolgens nogmaals: mijn account. U ziet nu verschillende tabbladen, waaronder ‘2FA methode instellen’.

Methode 1: Verifiëren met de Compucase app

Heeft u de Compucase app nog niet geïnstalleerd? Download de Compucase app dan eerst via Google Play (Android) of via de App store (Apple). Lees hier meer over het installeren van de Compucase app.

Wanneer u de app heeft geïnstalleerd en ingesteld, kunnen er notificaties worden verstuurd naar uw telefoon. Bij iOS (Apple) dient u wel eerst de notificaties van de app te accepteren, anders kunnen de 2FA authenticatie verzoeken niet naar uw app worden gestuurd.

Bij het instellen van de 2FA methode krijgt u de vraag ‘App geïnstalleerd’ te zien. Zodra ‘App geïnstalleerd’ op ‘Ja’ staat kunt u de 2FA methode activeren. Dit doet u door rechts onderin op ‘Activeren’ te klikken. Staat ‘App geïnstalleerd’ niet op ‘Ja’ terwijl u de app wel geïnstalleerd en geverifieerd heeft? Start de App dan opnieuw op.

Methode 2: Verifiëren met een Authenticator app

Download en installeer een Authenticator app via Google Play (Android) of via de App store (Apple). Dit kunnen alle Authenticator apps zijn die het TOTP-protocol ondersteunen. Een paar voorbeelden:

  • Google Authenticator
  • Microsoft Authenticator
  • LastPass

Hieronder staat een stappenplan om 2FA met de Google Authenticator in te stellen

  • Open Google Authenticator.
  • Klik op ‘Aan de slag’.
  • Klik op ‘QR code scannen’. Indien u de app geen toestemming wilt geven om de camera te gebruiken dan kunt u er ook voor kiezen om de invoersleutel in te voeren.
  • QR code scannen: Geef de app toestemming om de camera te gebruiken.
  • Scan de QR code.
  • Accountgegevens opgeven: Voer de accountnaam en de invoersleutel (deze staat onder de QR code) in,  kies als type sleutel ‘Op basis van tijd’ en klik op toevoegen.
  • De QR code is succesvol toegevoegd. De code die hierbij staat heeft u later nodig. Let op! Deze code verandert regelmatig.

U heeft de Google Authenticator geïnstalleerd.

Compucase 2FA instellen met de Google Authenticator

Open de Google Authenticator app en scan de QR code of voer de invoersleutel in. U dient dit ook te doen indien u eerder de authenticator al heeft ingesteld. In dat geval kunt u de code overschrijven.

Voer de code uit de Authenticator in bij de verificatiecode.
Let op: De code verandert elke 30 seconden. Zorg er dus voor dat de code nog genoeg tijd over heeft wanneer u deze invoert.

Klik rechtsonder in uw scherm op de button ‘Activeren’.

Geen verificatie via SMS

Anders Verzuimmanagement heeft ervoor gekozen om de verificatie per SMS uit te schakelen. De SMS methode brengt extra kosten met zich mee en het gebruik van de Compucase app of de Authenticator app is gratis.

Vragen?

Neem contact met ons op, onze adviseurs staan voor u klaar! Mail ons of bel 085 210 4775.