Onlangs is er een nieuwe versie van het verzuimportaal Compucase uitgekomen. In deze versie gaat het melden van een verzuim er iets anders aan toe dan u mogelijk gewend bent. We zetten het even voor u uiteen.

Ziekteverzuim of zwangerschapsverlof

Nadat u heeft aangegeven een case te willen toevoegen krijgt u de keuze tussen ‘ziekteverzuim’ of ‘zwangerschapsverlof’. Let op: indien u ‘zwangerschapsverlof’ kiest, moet dit daadwerkelijk een zwangerschapsverlof zijn. Wanneer er tijdens het zwangerschapsverlof  zwangerschapsklachten optreden, dan dient het als ziekteverzuim te worden aangemaakt.

verzuimmelding Compucase

Vergeet de button ‘Meer opties’ niet

Wanneer de keuze is gemaakt, de datum is geselecteerd en bij ziekteverzuim aangegeven is wat de aard van het verzuim is, ziet u onder het tekstvak de button ‘Meer opties’. Dit tabblad is net zo belangrijk! Hier geeft u namelijk aan of er een afwijkend telefoonnummer of verpleegadres is en wat de gewenste actie is. In de overeenkomst met Anders Verzuimmanagement is vastgelegd wat de gemaakte afspraken zijn aangaande de verzuim contactdag. In het veld ‘gewenste actie’ geeft u aan of wij conform die gemaakte afspraken dienen te handelen of juist niet. Standaard staat bij de gewenste actie ‘normaal’. Het is mogelijk dit aan te passen naar ‘direct’ of ‘geen’. Maakt u een van de laatste 2 keuzes dan kunt u in het extra notitieveld uw wensen aangeven. Graag verzoeken wij u de ‘Extra opties’ in te vullen. Het voorkomt misverstanden!

meer opties compucase verzuimmelding

Medische termen vermijden

Het is wettelijk niet toegestaan om medische termen te gebruiken in de notities in het verzuimportaal. Indien u een medische term gebruikt in uw tekst, geeft het systeem direct een melding. Bij de meest voorkomende medische termen wordt ook een alternatief geboden.

Vragen over deze wijzigingen?

Neem contact met ons op, onze adviseurs staan voor u klaar! Mail ons of bel 085 210 4775.