Werkwijze

Anders Verzuimmanagement is een moderne arbodienstverlener die Anders naar verzuim kijkt. Wij denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Dat bespaart u niet alleen kosten, maar ook een hoop zorgen. Wij werken met adviseurs die u echt helpen!

Ziekmelding

Via ons verzuimportaal registreert u uw ziek- en herstelmeldingen. Onze verzuimadviseur belt uw zieke medewerker conform gemaakte afspraken of conform uw verzuimverzekering. De casemanager onderzoekt samen met de bedrijfsarts en/of verpleegkundige wat de zieke medewerker nog wel kan en wat de prognose is van de duur van het verzuim. De werkgever ontvangt een terugkoppeling via het beveiligde verzuimportaal. Indien noodzakelijk wordt er direct een afspraak met de bedrijfsarts gemaakt. Soms worden er al afspraken gemaakt voor het oppakken van de eigen werkzaamheden. Deze afspraken worden dan ook nog meerdere keren binnen een periode van 10 werkdagen getoetst.

Bedrijfsarts

Na bezoek van de bedrijfsarts zetten wij in op de arbeidsmogelijkheden. Hiervoor zetten wij een van onze register-arbeidsdeskundigen in. Onze visie is dat een arbeidsdeskundige de medewerker het beste richting werk kan begeleiden. De bedrijfsarts vervult intern de adviserende rol en behoudt de medische informatie. U als werkgever heeft het meest contact met onze adviseurs. Desgewenst kunt u de bedrijfsarts zelf consulteren, maar vaak is de begeleiding van onze adviseurs voldoende om een heldere en deskundige begeleiding bij re-integratie te geven. Dit blijkt in vele gevallen kostenbesparend te zijn.

Adviseur op locatie

Afhankelijk van uw overeenkomst, komt een vaste adviseur bij P&O en/of de locatiemanager langs om de verzuimgevallen en de te nemen acties te bespreken. Verzuimgesprekken met medewerkers kunnen worden gevoerd op locatie van de klant of bij op ons kantoor.

blije medewerkers

‘Preventief beleid kan een toename van het verzuim voorkomen’

Preventief beleid

Zodra er binnen een werkplek of afdeling een bepaalde “trend“ m.b.t. verzuim wordt gesignaleerd zullen onze adviseurs samen met de werkgever inzetten op preventief beleid om een verdere toename van verzuim te voorkomen. Wij kunnen hiervoor vroeg interventies inzetten. U kunt denken aan coaching, advies en ondersteuning van de direct leidinggevende en haar medewerkers. 

De ideale oplossing voor verzuimmanagement

Anders Verzuimmanagement is voor u de ideale oplossing voor verzuimmanagement. Ons jaarbedrag is laag en u betaalt alleen voor de interventies die u wenst. Bereken samen met onze adviseurs hoeveel u kunt besparen op uw verzuim.

Meer weten? Neem contact met ons op.

besparingsgesprek
druk op de knop

MAAK GEBRUIK VAN ONZE

gratis overstapservice