Jazeker! Sinds enkele jaren worden er hoge eisen aan een werkgever gesteld wanneer een medewerker (langdurig) ziek is. De kosten van ziek personeel komen namelijk de eerste 2 jaar volledig voor de rekening van de werkgever. Met een ziekengeldverzekering kunt u zich hiervoor verzekeren. Een ziekengeldverzekering vergoedt (een gedeelte van) het loon dat u moet doorbetalen bij ziekte van personeel en biedt vaak dienstverlening bij het voorkomen, begeleiden en terugdringen van verzuim. Voor een vast premiebedrag verlegt u dit risico naar de verzekeraar en bent u beschermd tegen de gevolgen van langdurig ziek personeel op de continuïteit van uw onderneming. Het alternatief is om zelf een reservering te maken waarmee u de kosten kunt dekken indien deze zich voordoen.

Is het verstandig om een ziekengeldverzekering af te sluiten?

Wij denken van wel! Het risico dat u loopt is namelijk best groot. Vergelijk het met een brandverzekering. Er hoeft niets te gebeuren, maar als er iets gebeurt, kost het u meteen heel veel geld. U kunt er ook voor kiezen om zelf een reservering te maken. Dit is afhankelijk van uw loonsom. Hoe hoger uw loonsom is, des te interessanter het wordt om zelf een reservering te maken. Laat u adviseren door een expert.

Welk risico loopt u?

Statistisch gezien heeft u 1 x in de 5 jaar te maken met een langdurig zieke werknemer. Of dit nu komt door een ongeluk, ziekte of lichamelijke klachten, maakt niet uit. Een langdurig zieke werknemer kost u in ieder geval veel geld, omdat u als werkgever twee jaar minimaal zeventig procent van het loon moet doorbetalen én kostbare re-integratieverplichtingen hebt. Er zijn verschillende verzekeringen beschikbaar waarbij u zelf kunt kiezen welk risico u afdekt. Ons advies is: doen!

Let op: u kunt meestal alleen een ziekengeldverzekering afsluiten wanneer u aangesloten bent bij een arbodienst.

Wilt u meer informatie over ziekengeldverzekeringen?

Onze partner Ten Raede Groep helpt u graag verder. Neem per e-mail contact op met Gerben van Tol per e-mail of bel: 078 63 11 366.