Loon doorbetaling zieke medewerkers

Loon doorbetaling zieke medewerkers, wat hangt u boven het hoofd?

Loon doorbetaling zieke medewerkers

Bij langdurige ziekte van uw medewerker is het erg belangrijk dat u het re-integratieproces van het begin af aan goed inzet. Heeft u namelijk in het begin een aantal zaken verzuimd, dan zal het UWV uiteindelijk de re-integratie inspanningen negatief beoordelen. Sterker nog, u kunt als werkgever een loonsanctie opgelegd krijgen van maar liefst maximaal 52 weken. Ook is het belangrijk dat u de zieke medewerker snel, binnen de mogelijkheden, activeert.
Een voorbeeld, laat de medewerker productie met een gebroken pols niet lang thuis zitten, maar geef hem of haar een plekje op kantoor. Bij twijfel is het belangrijk om een deskundigenoordeel van het UWV te vragen.

Wij horen u al denken: “ja hoor, hoe gaan we dat allemaal voor elkaar krijgen”?

Wij als Anders Verzuimmanagement helpen u om dit soort vraagstukken op te lossen.
Ons motto is immers “casemanagers die u echt helpen”.
Wij helpen u ook om preventief aan uw verzuim te werken. Immers als werknemers goed in hun vel zitten, is er een laag verzuim en scheelt u dit aanzienlijk in de kosten. Het ziekteverzuim, in het algemeen, is het afgelopen jaar afgenomen, maar medewerkers met burn-out klachten nemen juist toe.

Werkt u veel met Flexwerkers? Let Op!

Op 1 januari 2013 is de Modernisering Ziektewet ingegaan. De wet heeft tot doel om het ziekteverzuim en de instroom flexwerkers te beperken. Om dit te bereiken wordt onder andere de financiële betrokkenheid van de werkgevers vergroot. Per 1 januari 2014 draagt u via een nieuwe gedifferentieerde premie bij aan de ziektekosten van flexwerkers. Voorkomen is beter dan betalen, laat ons u helpen!

Wet op privacy.

Wij werken met gecertificeerde bedrijfsartsen en houden medische dossiers strikt gescheiden van onze re-integratiedossiers. Alleen als de medewerker schriftelijk goedkeuring geeft dat wij zijn of haar fysieke klacht met de werkgever bespreken, zullen wij dit zo doen.

Waarom veel betalen bij laag verzuim?

Anders Verzuimmanagement hanteert een laag jaarbedrag. En intensieve begeleiding bij langdurig verzuim welke wordt gefactureerd op verrichting basis. U betaalt dan ook alleen extra kosten wanneer dit nodig is. Wij hanteren dan schappelijke all-in tarieven. U weet dus altijd van te voren waar u aan toe bent.
Let op bij automatische verlenging van uw arbodienstverlener.
Veel bedrijven weten niet precies wat voor contract zij hebben met hun Arbodienst. Op het moment dat men ontevreden is en wil overstappen, komt men er vaak pas achter dat het contract alweer stilzwijgend is verlengd. Wij adviseren u om juist nu hier kritisch naar te kijken, bent u wel tevreden en niet onbelangrijk kan het niet goedkoper?
Het is soms lastig om uit te vinden hoe uw contract in elkaar zit. Bij sommige bedrijven is de verzuimverzekering gekoppeld aan het contract van de Arbodienst. Het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. Laat u daarom gratis adviseren door Anders Verzuimmanagement.