• Home
  • Hoe wij het doen

Hoe wij het doen

Maarten-van-der-Knaap62Anders Verzuimmanagement is een moderne arbodienst die Anders naar verzuim kijkt. Wij denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Dat bespaart u niet alleen kosten, maar ook een hoop zorgen. Wij werken met adviseurs die u echt helpen!

Kennis van de praktijk

Onze adviseurs zijn zeer praktijkgericht en hebben klantgerichtheid en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Zij geven helder advies en bezoeken de werkgever en de zieke medewerker ook op locatie op. Onze arbeidsdeskundigen bepalen aan de hand van de gegevens van de bedrijfsarts welke mogelijkheden een zieke medewerker nog wél heeft. Wij adviseren en begeleiden u hierin. U heeft als klant de regierol maar onze adviseurs kunnen u bijvoorbeeld ook helpen met het opmaken van de Poortwachter-documenten.

Werkwijze

Anders Verzuimmanagement werkt samen met bedrijfsartsen en met meerdere eigen register-arbeidsdeskundigen. Zij zijn samen met de bedrijfsarts de spil binnen onze verzuimbegeleiding.

Ziekmelding

Via ons verzuimportaal registreert u uw ziek- en herstelmeldingen. Na ziekmelding wordt de medewerker de 2e dag gebeld door onze casemanager / procesbegeleider. De casemanager onderzoekt samen met de bedrijfsarts en/of verpleegkundige wat de zieke medewerker nog wel kan en wat de prognose is van de duur van het verzuim.
De werkgever ontvangt een terugkoppeling via het beveiligde verzuimportaal. Indien noodzakelijk wordt er direct een afspraak met de bedrijfsarts gemaakt. Soms worden er al afspraken gemaakt voor het oppakken van de eigen werkzaamheden. Deze afspraken worden dan ook nog meerdere keren binnen een periode van 10 werkdagen getoetst.

Bedrijfsarts

Na bezoek van de bedrijfsarts zetten wij in op de arbeidsmogelijkheden. Hiervoor zetten wij een van onze register-arbeidsdeskundigen in. Onze visie is dat een arbeidsdeskundige de medewerker het beste richting werk kan begeleiden. De bedrijfsarts vervult intern de adviserende rol en behoudt de medische informatie. U als werkgever heeft het meest contact met onze adviseurs. Desgewenst kunt u de bedrijfsarts zelf consulteren, maar vaak is de begeleiding van onze adviseurs voldoende om een heldere en deskundige begeleiding bij re-integratie te geven. Dit blijkt in vele gevallen kostenbesparend te zijn.

Adviseur op locatie

Iedere maand komt een vaste adviseur bij P&O en of de locatiemanager langs om de verzuimgevallen en de te nemen acties te bespreken. Verzuimgesprekken met medewerkers kunnen worden gevoerd op locatie van de klant of op ons kantoor. Indien één locatie langdurig verzuim heeft zal een van onze adviseurs deze locatie iedere maand bezoeken.

Preventief beleid

Zodra er binnen een werkplek of afdeling een bepaalde “trend“ m.b.t. verzuim wordt gesignaleerd zullen onze adviseurs samen met de werkgever inzetten op preventief beleid om een verdere toename van verzuim te voorkomen. Wij kunnen hiervoor vroeg interventies inzetten. U kunt denken aan coaching, advies en ondersteuning van de direct leidinggevende en haar medewerkers.

De ideale oplossing voor verzuimmanagement

Anders Verzuimmanagement is voor u de ideale oplossing. Ons jaarbedrag is laag en u betaalt alleen voor de interventies die u wenst. Bereken samen met onze adviseurs hoeveel u kunt besparen op uw verzuim.

Overstappen?

Laat hieronder uw gegevens achter of bel 085 210 4775.

Overstapservice

Vul uw bedrijfsnaam in
Invalid Input
Geef uw naam in
Geef uw telefoonnummer op
geef een geldig e-mail adres op
Wilt u het aantal medewerkers invullen

U heeft nog geen keuze gemaakt: A of B
Vul de veiligheidscode in
Refresh Verkeerde code overgetikt